ТОП Вести

Локални

Отворен ден за образование во Центарот на заедницата на општина Струга

Центарот на Заедницата на Општина Струга на 18.12.2017 година (понеделник) со почеток во 12:30 часот во своите простории на улица „Владо Малески“ б.б. ...

Презентација на предлог програмта за „Заштита на луѓето од кучешки напади“ во Охрид

Во сабота во големата сала на општина Охрид со почеток од 12:00 часот дресерот на кучиња Ефто Стојаноски ќе одржи презентација на предлог ...

Ќе се избира најубаво украсен новогодишен двор или балкон во Охрид

Традиционално и оваа година Општина Охрид објавува  Конкурс за најубаво украсен новогодишен двор или балкон. Пријавувањето на конкурсот ќе трае од 14 до ...

Повеќе од 20 000 денари беа собрани на хуманитарниот „Рок мобилизација“ перформанс во Охрид

Црвен крст Охрид  преку  својата Facebook страница  изрази  голема благодарност до сите учесници-музичари и посетители на првиот балкански музички перформанс ROCK’N’MOB (Рок мобилизација), ...

Буџетски форум и отворен ден со градскиот архитект во Струга – учеството на граѓаните од големо значање

Во денешното издание на емисијата Play cafe наши гости беа Катерина Талеска Скепароска и Ѓоко Милески, проектни координатори во Центарот на заедницата на ...

Во Струга се реализира проектот „И старите можат“ – акција за социјална инклузија на старите лица

Локалната агенција за развој од Струга започна да го спроведува  новиот  проект во рамки на Регионалниот проект „Преземање на акција за социјална инклузија ...

Mинистерот Фазлиу ја отвори Конференцијата: „Зајакнување на општинските совети-Нов почеток на локалната демократија“ во Струга

     Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, заедно со постојаната претставничка на УНДП Луиза Винтон и амбасадорката на Швајцарија, Сибил Зутер Техада, во Струга, ...

Отворен Ден за граѓаните со Комисијата за урбанизам во Струга

Центарот на Заедницата на Општина Струга на 15.12.2017 година (петок) со почеток во 13:00 часот во своите простории на улица „Владо Малески“ б.б. ...

Центарот за јавно здравје-Охрид со потсетување до угостителите и стопанствениците во Охрид и Струга на законските обврски од хигиенско-здравствен карактер

Се наближуваат Новогодишните празници, период кога во охридските и струшките хотели, ресторани, кафулиња, маркети…се очекуваат голем број туристи и гости.  Току затоа, со ...

РК Струга загуби од Металург Јуниор на домашен терен, во противничкиот тим најдобри беа стружаните

РК Струга во Првата лига до сега покажа извонредни резултати, но и поразите се дел од играта. Откако претходно загуби од најголемиот фаворит ...