ТОП Вести

Здравје

Центар за јавно здравје Охрид: Препораки за превенција од труење со храна за време на матурите

Месец мај е период кога се прославуваат матурите и кога се подготвуваат и конзумираат поголеми количества прехрамбени производи особено во домовите, но и ...

Работилница за здрава исхрана со Д-р Јадранка Бибан во Струга

Во понеделник со почеток во 12:00 часот во Ресторан „Станица Оаза“ во Струга ќе се одржи бесплатна работичница за здрава храна под мотото ...

Утре во ЈЗО „Свети Стефан” ќе се спроведуваат бесплатни прегледи

Заводот за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања од Охрид активно ќе се вклучи во одбележување на Седмицата на хипертензијата или високиот ...

Едукативен настан за лекари од областа на електро-стимулацијата во Охрид

Во организација на Заводот за кардиоваскуларни заболувања Охрид и реномираната компанија за медицинска технологии Биотроник од Швајцарија беше организиран едукативен настан за лекарите ...

Денеска е светски ден на оралното здравје

20-ти март е светски ден на оралното здравје. Во последниве години се повеќе се посветува внимание на оваа област. Општо е познато, а ...

8-ми март е светски ден на бубрегот

Светскиот ден на бубрегот/World Kidney Day е најодбележуван настан во светот кој се фокусира на здравјето на бубрезите. Хроничната бубрежна болест е значаен ...

Епидемија на мали сипаници во Србија – девет лица починаа

Во Србија периодов е актуелен проблемот со малите сипаници кои за одредени лица имаат и фатални последици.  Институтот за јавно здравје „Милан Јовановиќ ...

Студен бран од портокалова фаза во Македонија – ова се препораките од Министерството за здравство

Комисијата за превенција од штетни ефекти од студени бранови при Министерството за здравство по добиената најава од Управата за хидрометеоролошки работи за студен ...

Центар за јавно здравје – Охрид врши домашни посети за повозрасните граѓани

Во овие снежни и студени зимски денови,  од Центарот за јавно здравје – Охрид  информираат дека доколку имате потреба од лабораториски микробиолошки услуги ...

Крводарителска акција утре во Охрид

Утре (22.02.2018), во период од 08:30 до 12:00 часот во просториите на трансфузионата медицина Охрид   ќе се реализира крводарителска акција заедно со ученици ...
error: