(ВИДЕО): Се одржа првиот избор на Мис за девојки во инвалидска количка

- Свет
195

Aлександра Чичкова од Белорусија ја понесе титулата „Мис во инвалидска количка“, на првиот избор на Мис од ваков вид кој се одржа во Варшава (Полска).  Чичкова е млада и убава девојка која има 23 години и е студент на психологија. На манифестацијата учествуваа 24 млади девојки од 19 држави.

Целта на манифестацијата е да се смени сликата за жените во инвалидски колички, изјави Катарзина Гиналска, една од организаторите и претседател на жирито.

Facebook Коментари