Зеле Липовача: Космосот одреди да бидам гитарист, тоа е мојата мала мисија на оваа планета

- Интервју, Музика
782

Вечерва на летната сцена Сиеста во Струга, концерт ќе одржи легендарниот бенд „Дивље Јагоде.“ Група која постои од ’78 година, остави траен белег во дискографијата, но и во урбаната култура, благодарение на песните со кои се идентификуваат не само повозрасните, туку и и новите млади генерации. Група која со своите хитови-евергрини го победува времето затоа што сите овие години Дивље јагоде како музички бренд, се миленици на публиката која препознава трајни вредности. Низ годините се менуваа членовите на групата но еден секогаш беше тука, основачот и столбот на на бендот Зеле Липовача со кого разговаравме за музиката, емоциите кои тој ги има кон гитарата, но и неговата мисија која ја остварува повеќе од четриесет години. Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк

Извор: Play radio

Facebook Коментари