Проектот „Македонисимо“ на Симон Трпчески и пријателите ќе биде претставен во Полска

- Музика
331

По Лудвигсбург, Љубљана и Лондон, најновиот проект со музика од Македонија – „Македонисимо“  на Симон Трпчески и пријателите ќе биде претставен и на турнеја пред полската публика. Серијата концерти ќе почне во Варшава на 20 мај, Шќеќин на 22 мај, два дена потоа во Гдањск и на 25 мај во Катовице.

Извор : МИА

фото: архива

Strugaonline

Facebook Коментари