ТОП Вести
автори

автори

Автори и илустратори од Струга изработија три детски книги

Во рамки на програмата „Нов Културен бран“ Здружението за незавизен културен ативизам „ИНКА“ од Струга,  реализираше уметнички резиденции во кои тројца автори на приказни и тројца илустратори, во ...

Академијата на убави уметности -Вевчани објави книжевен конкурс

По повод 75 години од конечното ослободување на Република Македонија, Академијата на убави уметности -Вевчани ги повикува сите автори кои пишуваат поезија, проза , есеи, прикази како и ...

Промоција на „Метрички карван: Гевгелија – Струга“

Во организација на библиотеката „Гоце Делчев“ од Гевгелија на 08. декември (сабота) во 20:00 часот во Народниот театар во Гевгелија ќе биде промовирана петтата по ред збирка од ...

Промоција на поетската книга „Соsвездие“ во Охрид

На 5 јули во Националната  Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид, ќе биде промовирана поетската книга „Соѕвездие/„Сазвежђе“. Промотори се Љубиша Симиќ и Христо Петрески. Осврт за досегашната взаемна соработка ...

Книгата „Кардиологијата и спортот“ од д-р Лилјана Лазароска и д-р Оливер Бојчески освен научна, доби и хумана намена

Црвен крст на РМ, општинска организација Струга се вклучи во хуманитарната активност по повод објавување на книгата од д-р Лилјана Лазароска и д-р Оливер Бојчески, која носи наслов ...

Избрани авторите за „Рукописи 40“, од нив 6 се од Македонија

Рекордни 69 автори беа селектирани на овогодинешниот конкурс за Рукописи 40 – Зборник на поезија и кратки раскази на младите луѓе од поранешна Југославија (издавач: Младински Центар Панчево). ...
error: