ТОП Вести
Центар за култура

Центар за култура

Охридскиот Центар за култура ги откажа сите закажани претстави и активности

Поради новонастанатата ситуација и мерките кои ги презеде Владата на Република Северна Македонија за заштита од корона вирусот, НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид, ги откажува сите закажани ...

Сите закажани настани во ЦК „Браќа Миладиновци“-Струга до 10-ти март, се одложуваат

Според насоките од Министерство за здравство, против ширењето на корона вирусот, сите настани во НУ Центар за култура “Браќа Миладиновци” – Струга до 10ти март се одложуваат. Од ...

Центар за култура „Браќа Миладиновци“-Струга доби сертификат за квалитет

Здружението за истражување, анализа, стандардизација и сертификација ИАСС Скопје издаде уверение за стекнат „Сертификат за квалитет IASS 2020:2022“  на Н.У Центар за култура „Браќа Миладиновци“-Струга. -По претходна анализа ...

Струшкиот Центар за култура врши прием на членови за детски хор, пејачка група и ветерани за играорна група

НУ – Центар за култура „Браќа Миладиновци“- Струга врши прием на членови – ветерани за играорна група и пејачка група за староградски песни   секоја сабота од 18: 00 ...

Мјузиклот „Песноден“ наскоро пред најмладата охридска публика

Првиот  детски мјузикал „Песноден” од авторската екипа на 5+ Фамилија  на редовниот кино репертоар во Центарот за култура  во Охрид ќе се одигра на 04.12.2019 година со  почеток во ...

После триесет години , се реконструира кровот на Домот на културата во Струга

Националната установа Центар за култура „Браќа Миладиновци“-Струга од денеска започнува со реконструкција на дел од кровот на објектот. „За набавката се обезбедени средства со договор за учество во ...

Во Струга одбележани два значајни јубилеи- Шеесет години Дом на култура и седумдесет и пет години Библиотека Струга

Изминативе денови во Струга поминаа во знакот на одбележување на два значајни јубилеи – Шеесет години Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга и седумдесет и пет години ...

„Медена земја“ на втори и трети октомври пред струшката публика!

Најнаградуваниот македонски документарец, што со победа во три категории на почетокот на годинава триумфираше на престижниот филмски фестивал „Санденс“,„Медена земја“ (Honeyland), на втори и трети октомври ќе се ...

Одбележување на јубилеј на НУЦК„Браќа Миладиновци“ и Јавната библиотека – Струга

По повод седумдесет и пет  години библиотека Струга и шесет години Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, на 27-ми и 28-ми септември 2019, се организираат низа активности ...

Ќе се реконструира кровот на Центар за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга

Вчера официјално беше  потпишан договорот меѓу Министерството за култура на Република Северна Македонија со НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци” – Струга за поправка и реконструкција на кровот на ...
error: