ТОП Вести
цјз

цјз

Во Струга има 59 активни случаи на КОВИД 19

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува, од охридскиот ...

Во Струга има 190 активни случаи на КОВИД 19

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува, од охридскиот ...

Во Струга има 149 активни случаи на КОВИД 19

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува, од охридскиот ...

Неделен КОВИД билтен за Струга, Охрид, Вевчани, Дебар и Центар Жупа

Со цел правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува ...

ЦЈЗ-Охрид: Водата во крајбрежниот дел на езерото е од I и II класа, одлична за капење и рекреација

Во согласност со својата дејност и надлежности за вршење на континуиран здравствено-еколошки надзор, Центарот за јавно здравје од Охрид, во периодот од 13-ти до 26-ти мај 2020 година, ...

ЦЈЗ: Периодот пред нас е клучен, однесувањето на секој поединец е важно

Tимот на Центарот за јавно здравје Охрид ја потсетува јавноста дека перидот пред нас клучен и доколку досега не ја имаме сериозно сфатено својата улога и колку секој ...

Центар за јавно здравје Охрид со нови мерки за заштита од Корона вирусот

Со цел да се намали ризикот од ширењето на корона вирусот и заштити популацијата на стари лица, како ранлива и најпогодена категорија од епидемијата на корона вирус, Центар ...

Водата во Струга е чиста и безбедна за пиење

Тимот на Центарот за Јавно Здравје  ги достави резултатите од земените примероци во деновите кога имаше заматување на водата за пиење во Струга. „Од резултатите произлегува дека водата ...

Водата од изворот-Билјанини извори содржи патогени бактерии-не е безбедна за пиење

Во интерес на навремено и точно информирање на јавноста и со цел грижа за здравствената состојба на населението, Центарот за јавно здравје-Охрид, информира дека денешните (16.05.2019) наоди од ...

Станоиздавачите од Струга и Охрид да се обратат во ЦЈЗ за извршување задолжителната превентивна дезинфекција на просторот

Во рамки на своите законски надлежности и овластувања, а во пресрет на Велигденските празници кога се очекува голем број гости да ги посетат Охрид и Струга, како и ...
error: