ТОП Вести
дискусија

дискусија

Дискусија за младински активизам во вторник во Струга

Младиинфо Интернационал во соработка со Порака нова и Иницијатива за Независен Културен Активизам (ИНКА) Дримон фестивал  од Струга, организираат дискусија која ќе се одржи   на 26- ти ноември (вторник) ...

Во сабота во Струга дискусија на тема „Етичкото и естетичкото во социо-политичката уметност“

Во сабота, во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга ќе се одржи дискусија на тема „Етичкото и естетичкото во социо-политичката уметност“. Настанот ќе започне во 20:00 часот ...

Дискусија за родовата нееднаквост и предизвиците со кои се соочуваат жените наскоро во Струга

Караванот дискусии посветен на родовата нееднаквост и предизвиците со кои се соочуваат жените во професионалниот и секојдневниот живот продолжува во Струга. „На дискусијата главните говорници, Лидија Мојовска и ...

Општина Струга ве поканува на дискусија за пристапувањето на Република Македонија кон Европската Унија и НАТО алијансата

Во согласност со определбата на Владата на Република Македонија за партнерство со граѓанското општество во процесот на креирање и спроведување политики, Општина Струга ги повикува граѓаните на дискусија ...

Премиерот Заев на промоција на проектот „Воспоставување на интегрирано регионално управување со отпадот во Република Македонија“: На прагот сме да го решиме ова прашање во интерес на граѓаните

  Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, учествуваше на презентацијата и на дискусијата за проектот „Воспоставување на интегрирано регионално управување со отпадот во Република Македонија“ што ја ...

Се укинуваат казнените одредби за регулација на професијата по предлог на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ)

На јавната дискусија за измените во Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во организација на Министерството за информатичко општество и администрација , претседателот на Здружението на новинари ...

Работна средба за потребите на лицата со ретки болести

На иницијатива на Министерството за труд и социјална политика, вчера се одржа работна средба со претставници на здруженијата на лица со ретки болести, на која се разговараше за ...

Граѓанската иницијатива „Доста“ повторно го актуелизира проблемот со депонијата – ова се планираните чекори

Граѓанската иницијатива „Доста“ која беше формирана поради проблемот со Струшката депонија вчера одржа состанок на кој беше одлучено во скоро време да се организира панел дискусија на која ...
error: