ТОП Вести
Драслајца

Драслајца

Кражба во црквата „Св. Недела“ во струшкото село Драслајца

Во текот на вчерашнито ден, во Полициската станица во Струга било пријавено дека во периодот од 15:00 до 17:00 часот, во црквата „Св. Недела“ во струшкото село Драслајца, ...

Градоначалникот Мерко го надгледува работењето на патот од мостот на Мороишта до влезот на Драслајца

Градоначалник на Општина Струга, г. Рамис Мерко, заедно со пратениците г. Агим Шаќири и г. Јован Митревски внимателно го надгледуваат работењето на патот од мостот на Мороишта до ...

Нов маркет „МИСА“ во с. Драслајца

Вчера во с. Драслајца беше отворен нов маркет „Миса“, од таму најавуваат многу подароци, попусти и изненадувања за сите купувачи. Ланецот маркети „МИСА“ ја продолжува својата успешна приказна. ...

Со помош од Јапонија ќе се рехабилитира Основното Училиште Свети Климент Охридски во село Драслајца

Амбасадата на Јапонија во Скопје во понеделник ќе потпише шест грант договори со македонски институции кои ќе обезбедат вкупно 368.626 евра помош за проекти во Македонија. Проектите се ...
error: