ТОП Вести
џудо клуб Дрим

џудо клуб Дрим

Џудо клубот „Дрим“ и „Порака Нова“ склучија меморандум за соработка

На ден 27.02.2020 год. склучен е меморандум за соработка помеѓу Џудо Клуб „ДРИМ” Струга и „Порака Нова” Здружение Центар за подобрување на квалитетот на живот на лицата со ...

Струшките џудисти освоија два златни и еден бронзен медал на Меѓународен натпревар во Бугарија

Џудо Клуб „ДРИМ“- Струга, на 23.11.2019 учествуваше на Меѓународниот натпревар „Локомотив” 2019 во Софија, Бугарија. Во конкуренција од повеќе од 700 натпреварувачи од цела Европа ЏК Дрим освои ...

Џудо клубот „Дрим“ ги унапредува своите знаења со помош на светски познати експерти

Помошникот тренер во Џудо Клуб “ДРИМ“ Струга, Андреј Чакаровски учествуваше на семинар за тренери наменет за техничко усовршување за работа со деца од 8 до 12 годишна возраст, ...

Струшките џудисти освоија пет медали на натпревар во Сараево

На 08.06.2019 Џудо Клуб „ДРИМ” Струга со шест натпреварувачи настапи на Меѓународниот натпревар „Шампион Куп” што  по 11-ти пат се одржува во Сараево, Босна и Херцеговина. Струшките џудисти ...

Презентација на џудо-спортот во детската градинка 8-ми март „Сонце“

По повод детската недела и денот наменет за спорт, под мотото „Секое дете има право да спортува“, Џудо-клубот „Дрим“ од Струга во градинката „Сонце“ пред најмалите дечиња со ...

Џудо клубот „ДРИМ“ од Струга повторно со освоени медали

Викендов на 28.04.2018 година во Пловдив, Бугарија, првиот дел од тимот на џудо клубот „ДРИМ“ од Струга предводена од тренерот Ѓорѓи Стојанов учествуваше на меѓународниот натпревар „GLADIATOR OPEN“ ...

Ова се новите членови во комисии и тела на Џудо Федерацијата на Македонија

На седница на Џудо Федерацијата на Македонија одржана на 17.01.2018 година во Скопје, на даден предлог од страна на Џудо клубот „Дрим“ од Струга, за членови во комисии ...

Џудо -клубот „Дрим“ од Струга од Скопје се врати со пет освоени медали

Џудо клубот „Дрим“ од Струга на 04.11 учествуваше на осмиот по ред меѓународен наптревар „MIOKI OPEN“ кој се одржа во Скопје во организација на Миоки-џудо клубот. Во преголема ...

Џудо клубот „Дрим“ од Струга освои девет медали на меѓународен натпревар во Прилеп

Џудо клубот „Дрим“ од Струга учествуваше на меѓународниот натпревар „PRILEP OPEN“ со 11 свои натпреварувачи и освои девет медали. Четри златни, два сребрени и три бронзени медали натпреварувачите ...

Струшките џудисти блеснаа во Мостар со пет медали

Од 06-ти до  08-ми октомври џудо клубот „Дрим“ од Струга настапи на најмасовниот меѓународен натпревар во Европа „Judo Borsa Open“ кој се одржа во Мостар (Босна и Херцеговина) ...
error: