ТОП Вести
џудо

џудо

Струшките џудисти освоија 19 медали на Меѓународен натпревар во Скопје

На 10.11.2019 Џудо клуб „Дрим” Струга учествуваше на меѓународниот натпревар “МИОКИ ОПЕН” во Скопје со дваесет и пет натпреварувачи од кои деветнаесет се вратија во Струга со медали  ...

Џудо клубот „Дрим“ од Струга освои четири медали на натпревар во Црна Гора

Изминатиов викенд џудо клубот „Дрим“ од Струга учествуваше на Меѓународен натпревар „Розаје 2019“ што се одржа во Розаје, Црна Гора. Струшкиот џудо клуб беше претставен со шест натпреварувачи. ...

Андреј Чакаровски од Џудо Клуб „ДРИМ“- Струга ќе настапи на Балканското првенство во џудо за сениори во Тирана

Претстојниов викенд, на 30-ти и 31-ви март,  репрезентативецот  од редовите на Џудо Клуб „ДРИМ“- Струга, Андреј Чакаровски по постигнатите врвни успеси на национално ниво ќе настапи на Балканското ...

Џудистите од Струга освоија седум медали на „Prilep Open 2018“

Џудо клубот „Дрим“ –Струга учествуваше на Меѓународниот натпревар во џудо „Prilep Open 2018“. Џудистите од Струга на ова натпреварување освоија седум медали. Во категоријата „Помлади пионери“ медали освоија: ...

Џудо Клуб „ДРИМ”- Струга врши упис на нови членови

Џудо Клуб „ДРИМ”- Струга врши упис на нови членови. „Бидете и вие дел од најуспешните џудисти во Македонија, тренирајте, забавувајте се патувајте низ цела Европа заедно со нас.“ ...

Во Струга се одржа петтиот меѓународен тренинг камп „СТРУГА 2018″

Во период од 17-ти до 19-ти јуни   во организација на Џудо- клуб „ДРИМ“- Струга се одржа петтиот меѓународен тренинг камп „СТРУГА 2018″ На тренинг- кампот учествуваа 120 натпреварувачи ...

Во Струга се одржа петтиот меѓународен натпревар „СТРУГА ОПЕН” 2018

На 16.06.2018 година во Струга во организација на Џудо Клуб ДРИМ од Струга се одржа 5-тиот меѓународен натпревар „СТРУГА ОПЕН” 2018. На натпреварот учество зедоа 362 натпреварувачи од ...

Струшките џудисти освоија шест медали на државно првенство во Прилеп

На 27-ми овој месец, Џудо клубот „Дрим“ од Струга учествуваше на државно првенство за помали  пионери и кадети во Прилеп. Учесниците од Струга ги постигнаа следниве резултати: Кадети: ...

Џудистите од Струга се вратија со медали од натпреварот во Вршац

На 28.04.2018 Џудо клубот „Дрим“ од Струга учествуваше на меѓународниот натпревар „Трофеј Вршца“ во Вршац ,Србија организиран од страна на ЏК „Локомотива“. На овој натпревар учествувааа 350 џудисти. ...

Струшките џудисти секогаш се враќаат со медали, успешни и на натпреварување во Ниш

На 17.03.2018 ЏК ДРИМ Струга учествуваше на меѓународниот натпревар „МЕДИАНА“  организиран од страна на ЏК КИНЕЗИС во Ниш,Србија со четири млади џудисти каде учествуваа 250 натпреварувачи. Со медали ...
error: