ТОП Вести
Евангелист

Евангелист

Денеска се празнува Светиот апостол и евангелист Матеј

Православните верници денес го празнуваат Светиот апостол и евангелист Матеј. Матеј беше син на Алфеј, најпрво цариник (т.е. закупец и порезник или митар) и како таков него го ...

Свети Јован Богослов, апостол и евангелист

Денеска се одбележува поменот на Свети Јован Богослов, апостол и евангелист. Син на рибарот Заведеј и на Саломија, ќерка на праведниот Јосиф. Повикан од Господ Исус, Јован веднаш ...
error: