ТОП Вести
изложба

изложба

Изложбата ,,Човек и пејсажни принципи“ во понеделник во Струга

На 21-ви септември (понеделнк), со почеток во 19:00 часот, во Центарот за култура ,,Браќа Миладиновци“ во Струга ќе биде отворена изложбата,,Човек и пејсажни принципи“ на Катерина Деспот и ...

Изложба на Лида Шерафатманд и Милко Нестороски во рамките на СВП

Од 28.08.2020 до 30.08.2020 од 11:00 – 19:00 часот, во рамките на овогодинешното издание на ,,Струшки вечери на поезијата“ во Пиано собата во хотел Дрим, ќе биде отворена ...

Изложба „1000 години Бигорски Манастир” во среда во Охрид

НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид во соработка Ансамбл Македонија ве покануват на изложба со наслов „1000 години Бигорски Манастир” поставена од страна на Ансамбл Македонија. Во соработка ...

Стружанецот Милко Нестороски наскоро со самостојна изложба во Скопје

На 6-ти декември во Скопје ќе биде поставена самостојна изложба на талентираниот стружанец Милко Нестороски. Љубителите на уметноста, во Absinth Gallery ќе тргнат на  едно патување во еден фантастичен ...

Денеска во Струга ќе биде отворена изложбата „Скршениот град – Скопје 26 Јули 1963 – 2009“

Kaко резултат на меѓугалерска сорабтока на Музеј на град Скопје, Музеј Др. Никола Незлобински-Струга и Центар за култура „Браќа Миладиновци Струга“  денеска во 13:00 часот во Центарот за ...

На 9-ти ноември ќе биде отворена традиционалната годишна изложба на уметници од Струга

Во сабота, 9-ти ноември, во НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ Струга традиционално ќе се одржи Годишна изложба на ликовни уметници од Струга. Со свои дела ќе се ...

Промоција на книга, изложба и сценски перформанс во недела во Струга

Во недела (3-ти ноември)  во Струга ќе се одржи манифестацијата  „Нов културен бран 2019“ . Во рамките на планираната програма, во Центарот за култура „Браќа Миладиновци “ ќе ...

Изложба на црно- бели фотографски принтови „Цврсти лаги“ од Горан Ристовски во Скопје

На 10-ти октомври со почеток во 20:00 часот во Паркот на Франкофонија во Скопје ќе биде поставена изложба со црно- бели фотографски принтови со наслов „Цврсти лаги“ од Горан ...

Самостојна изложба на Стојан Кукунешоски во Вевчани

Здружението на пензионери oд Вевчани, во рамките на „Вевчанско културно лето“ 2019 година ја организираше самостојната изложба на Стојан Кукунешоски со наслов “Вевчански шимшир порти“ која беше отворена ...

Изложба „Борба и страдање. Полските граѓани за време на Втората светска војна“ во Охрид

Амбасадата на Република Полска во Скопје, почесниот конзулат на Република Полска во Охрид и Центарот за култура „Григор Прличев“-Охрид ја организираат изложбата „Борба и страдање. Полските граѓани за ...
error: