ТОП Вести
матност

матност

МЈП Проаква: Водата е целосно исчистена, се чека потврда од ЦЈЗ

Граѓаните на Струга вчера беа сведоци на големи изливи на вода во неколку улици од градот. Oд МЈП Проаква објаснуваат  дека тоа се таканаречени хидранти кои служат за ...

Водата за пиење во Струга не е здравствено безбедна

Поради обилните врнежи од дожд кои деновиве го зафатија подрачјето на општина Струга дојде до нарушување на квалитетот на водата за пиење од градската водоводна мрежа во Струга ...

Забранета водата за пиење во Подгорци,Октиси и Калишта

Од извршените мерења на водата за пиење од водоснабдителниот објект МЗ с. Октиси -Струга , од страна на екипи на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Охрид, земена е вода ...

Стабилизиран параметарот матност во водата од Градската водоводна мрежа во Струга

Центарот за јавно здравје – Охрид информира дека последните анализи на квалитетот на водата по однос на параметарот матност извршени денеска (04.12.2017) од страна на екипи на Центарот ...

Состојбата со водата по параметар матност е нормализирана – во тек е комплетна анализа на сите параметри

Од Центарот за јавно здравје – Охрид информираат дека состојбата со квалитетот на водата од градскиот водовод во Струга по однос на параметарот матност е нормализирана, односно последните ...
error: