ТОП Вести
медали

медали

Џудистите од Струга освоија девет медали на државно првенство за сениори и пионери

Нов голем успех на Џудо Клуб „ДРИМ“- Струга на државното првенство за сениори и Пионери 2020 Во сениорска конкуренција струшките џудисти освоија пет медали , еден златен, еден ...

Џудо клубот „Дрим“ освои три медали на Меѓународен куп во Требиње

На ден 15.02.2020 Џудо клубот „Дрим“  со шест натпреварувачи учествуваше  на седумнаесеттиот Меѓународен џудо куп  ” Trebinje 2020 X Memorijal Milos Mrdic ”во Требиње, Босна и Херцеговина каде учествуваа ...

Струшките џудисти наградени на Меѓународен натпревар во Србија

Џудо клубот  „Дрим “- Струга вчера  настапи на Меѓународниот натпревар “„Tрофеј на град Вршац” во Вршац , Србија. Во огромна конкуренција од петстотини  натпреварувачи од шеесет и седум  џудо ...

Струшките џудисти освоија два златни и еден бронзен медал на Меѓународен натпревар во Бугарија

Џудо Клуб „ДРИМ“- Струга, на 23.11.2019 учествуваше на Меѓународниот натпревар „Локомотив” 2019 во Софија, Бугарија. Во конкуренција од повеќе од 700 натпреварувачи од цела Европа ЏК Дрим освои ...

Струшките џудисти освоија 19 медали на Меѓународен натпревар во Скопје

На 10.11.2019 Џудо клуб „Дрим” Струга учествуваше на меѓународниот натпревар “МИОКИ ОПЕН” во Скопје со дваесет и пет натпреварувачи од кои деветнаесет се вратија во Струга со медали  ...

Струшките џудисти освоија четири медали на Меѓународен натпревар во Прилеп

Џудо клубот „Дрим“ од Струга, на 6-ти октомври учествуваше на Меѓународниот натпревар „Прилеп град херој“ -Цевитана куп. Во конкуренција од околу триста и дваесет натпреварувачи, струшките џудисти освоија ...

Струшките пензионери се вратија со медали од Републички спортски натпревари на пензионери во Радовиш

На 20-ти  септември 2019 година ,во Радовиш се одржаа 24-тите Републички спортски натпревари на пензионери на Македонија. На натпреварите  учествуваа 504 учесници -пензионери спортисти од  кои 240 жени ...

Џудо клубот „Дрим“ од Струга освои четири медали на натпревар во Црна Гора

Изминатиов викенд џудо клубот „Дрим“ од Струга учествуваше на Меѓународен натпревар „Розаје 2019“ што се одржа во Розаје, Црна Гора. Струшкиот џудо клуб беше претставен со шест натпреварувачи. ...

Форма Вита додели дипломи и медали на децата со пречки во развојот од центарот Порака Нова Струга

Преку симболична трка во организација на Спортски центар Форма Вита на децата со пречки во развојот од центарот Порака Нова им беа доделени признанија и медали. „Целта на ...

Струшките џудисти освоија пет медали на натпревар во Сараево

На 08.06.2019 Џудо Клуб „ДРИМ” Струга со шест натпреварувачи настапи на Меѓународниот натпревар „Шампион Куп” што  по 11-ти пат се одржува во Сараево, Босна и Херцеговина. Струшките џудисти ...
error: