ТОП Вести
Мерко

Мерко

Мерко го финализираше основањето на новото претпријатие Водовод и Канализација – Струга

Градоначалникот на Општина Струга, Г-дин. Рамиз Мерко вчера го изврши финалниот акт на основањето на новото претпријатие за Водовод и Канализација во Струга, именувајќи го како В.Д. Директор ...

Рамиз Мерко: Во заштитениот појас на Општина Струга не постои ниту една дивоградба

На иницијатива на министерот за животна средина и просторно планирање, вчера во салата на Советот на Општина Струга се одржа состанок за презентација на Нацрт – Извештајот за ...

Градоначалникот Мерко учествуваше на Kонференција за политиките кои ги спроведува САД во Западен Балкан

Вчера во Тирана се одржа конференција за Политиките кои ги спроведува САД во Западен Балкан каде што беа поканети многу познати политчки фигури како и експерти и аналитичари ...

Рамис Мерко: Новиот објект во ОУ „Браќа Миладиновци“ ќе започне со работа најдоцна за еден месец

  После бројните реакции на стружани за состојбата во која со години се наоѓа старото основно училиште „Браќа Миладиновци“, редакцијата на Strugaonline стапи во контакт со градоначалникот на ...

Градоначалникот Мерко оствари средба со Ебен Фридман

Градоначалник Рамис Мерко одржи средба со Фридман Градоначалник на Општина Струга, Г-дин Мерко оствари средба со претсавникот на наблудувачката мисија на ОБСЕ  Г-дин  Ебен Фридман. „Целта на средбата ...

Meрко оствари средба со асистентите на децата со лесна попреченост во развојот

Денеска во просториите на Општина Струга , градоначалникот на Општина Струга се сретна со дел од образовните асистентите на децата со лесна попреченост во развојот во основните училишта ...

Градоначалникот Мерко учествува на симпозиумот на Македонското археолошко друштво

Вчера започна дваесет и четвртиот симпозиум на Македонското археолошко друштво што ќе трае  до 10-ти мај . На отворањето на симпозиумот присустуваше и градоначалникот на Општина Струга Г-дин ...

Мерко и Сугаревски полемизираа за контрола над стопанисувањето и концесиите за плажите во Струга

И локалната и централата власт сакаат да имаат контрола над стопанисувањето и концесиите за плажите во Струга. За своите ставови на оваа тема, градоначалникот Рамис Мерко и Министерот ...

Мерко и Шаќири вршат надзор на градежните работи за новата водоводна мрежа во Франгово

Градоначалникот на Општина Струга, Г-дин  Рамис Мерко и Јетон Шаќири, директор на ЈП „Проаква” вршеа надзор на градежната работа за новата водоводна мрежа во село Франгово. Од страна ...

Градоначалникот Мерко и тимот на „Проаква“ со Божиќни честитки до граѓаните

По повод Бадник и големиот христијански празник Божик,  градоначалникот на Општина Струга, Рамис Мерко, на сите верници од православна вероисповед им ги честита Божиќните Празници. „Ви посакувам многу ...
error: