ТОП Вести
министерство за здравство

министерство за здравство

Од утре се укинуваат квотите за лекови во Струга и Охрид

Министерот за здравство Венко Филиче најави дека се укинуваат квотите за лекови во Охрид, Струга, Дојран, Ресен и Гевгелија, што ќе биде прв чекор до целосна либерализација и ...

МЗ: Намален е бројот на заболени лица од сезонски грип, споредено со лани

Министерството за здравство информира дека е намален бројот на заболени лица од сезонски груп, во однос на овој период минатата година. Инаку, минатата недела биле регистрирани вкупно 535 ...
error: