ТОП Вести
одбележување

одбележување

Денеска во Крушево ќе се одбележи 41-от роденден на Тоше Проески

Спомен-куќата на Тоше Проески  во Крушево, денеска со музичко-сценски настан под наслов „Ангел си ти“ ќе го одбележи 41. роденден на  Тоше  Проески. Од Спомен-куќата објавија дека денот ќе ...

Во Струга одбележани 77 години од денот на ослободувањето

Со полагање  цвеќиња пред споменикот на револуцијата на плоштадот во Струга и на бистите на паднатите борци на кејот на реката Црн Дрим,Општината Струга,го одбележа 8 Ноември ,Денот ...

Делегација предводена од Мерко и Талески положи свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци

По повод 11 Октомври- Ден на народното востание и Ден на борецот, делегација од Општина Струга предводена од градоначалникот Рамис Мерко и секретарот Ристо Талески положија цвеќе пред ...

Здружението на пензионери- Струга одбележа два значајни јубилеи

Здружението на пензионери од Струга,по повод одбележувањето на 20 –Септември,Денот на формирањето на струшкото здружение ( 1946 ),патронатот на здружението ,на 27 –ми септември го одбележа Денот на ...

Во Струга одбележана 78-годишнината од смртта на Нико Нестор

Основната организација на борците од Струга,по повод 78 години од трагичната смрт на младиот студент и секретар на МК на КПЈ-Струга-првоборецот Нико Нестор и 103 години од неговото ...

Во Mанастирот ,,Света Богородица” во Калишта вечерва започнува одбележувањето на „Рождество на пресвета Богородица”

Во Mанастирот ,,Света Богородица” во струшкото село Калишта вечерва и утре се одбележува големиот христијански празник „Рождество на пресвета Богородица” познат како “Мала Богородица”. Молитвите ги полагаат и ...

Во Струга одбележан Светскиот ден на прва помош

Црвен крст-Струга го одбележа Светскиот ден на прва помош 2021. Во рамки на настанот, волонтери демонстратори и лекари од Струга ги едуцираа граѓаните за основните правила и вештини ...

Во Струга одбележана годишнината од формирањето на шестата ударна бригада

На денешен ден на 6 септември 1944 година, пред 77 години во Караорман во месноста „Рудина“ формирана е шестата македонска народноослободителна бригада. По положувањето на свежо цвеќе на ...

Одбележан денот на формирањето на четвртата/седмата/ албанска бригада на НОВ И ПО на Македонија

Сојузот на борците на народноослободителната и антифашистичка војна на македонија на општина Струга,на 26 август ,со полагање на цвеќе на спомениците беше одбележан датумот 26 август 1944,денот на ...

Во Поградец беше одбележан Денот на Охридското Езеро

 Оваа година церемонијата,, Ден на Охридското Езеро” се одржа во Поградец по покана нa Градоначалникот Илир Џаколи. На средбата учествуваа и градоначалниците на Струга и Охрид. ,,Се дискутираше ...
error: