ТОП Вести
Општина Охрид

Општина Охрид

Општина Охрид го објави конкурсот за најдобар расказ за манифестацијата ,,Вечер на Живко Чинго“

По повод традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“, Општина Охрид го распиша годинешниот конкурс за најдобар расказ.  Право на учество на Конкурсот со свој расказ има секој ...

Кризниот штаб на општина Охрид бара воведување на забрана за влез на жители од други општини во Охрид

Кризниот штаб на општина Охрид за превенција и справување со Корона вирусот Ковид-19, побара од Кризниот штаб на Владата на Република Македонија да ја разгледа можноста за воведување ...

Советот на Општина Охрид донесе низа заклучоци за справување со Ковид 19

Советниците во редуциран состав со 17 присутни , денес ја одржаа четириест и првата седница, со една точка на дневниот ред, кој беше дополнат со уште две нови, ...

Општина Охрид презема оперативни мерки за справување со корона вирусот

Согласно состојбата со Корoна вирусот и мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија,  градоначалникот Константин Георгиески, одржа неколку состаноци со директорите на сите јавни претпријатија, директорите ...

Општина Охрид изготви Студија за валоризација на просторот на Студенчишко блато

Општина Охрид изготви „Студија за валоризација на просторот на Студенчишко блато заради негово прогласување за заштитено подрачје“. -Изготвувањето на студијата е дел од Програмата за заштита на животната ...

Општина Охрид: Да не се палат васичичарски огнови на отворено

Со цел да се превенира загадувањето на воздухот и зголемената концентрација на ПМ честичките во амбиенталниот воздух, Општина Охрид апелира до граѓаните да се воздржат од палењето на ...

Потпишан меморандум меѓу Општина Охрид и ФФМ, стадионот „Билјанини извори“ ќе добие нова модерна трибина

Градоначалникот  на Охрид,  Константин Георгиески и претседателот на ФФМ Муамед Сејдини, потпишаа меморандум за соработка. Во рамки на меморандумот е опфатен проектот за изградба на новата трибина на ...

Во Охрид поставени сензори за следење на еколошки параметри

Одделението за заштита и влијание врз животната средина при општина Охрид која како пилот општина согласно проектните активности на ЕУ INTERREG Balkanmed Проектот AIRTHINGS „Ефикасно користење на новите ...

Охрид го чествува 7-ми ноември, 75 години од ослободувањето на градот

Во рамки на чествувањата посветени на 7-ми ноември, Денот на ослободувањето на Охрид, градоначалникот Константин Георгиески положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на борците  во Спомен паркот на ...

Општина Охрид ги распиша конкурсите за највисоките градски признанија и награди

По повод 8-ми Декември–“Св.Климент Охридски”, градоначалникот на Општина Охрид распиша Конкурс за доделување на општинската награда – Патрон на градот “Св.Климент Охридски” за 2019 година. Наградата се доделува за животно дело, ...
error: