ТОП Вести
Општина Струга

Општина Струга

Во четврток ќе се врши дезинсекција против комарци на целата територија на Општина Струга

Се известуваат граѓаните и пчеларите кои одгледуваат пчели на подрачјето на Општина Струга дека на 30.07.2020 година (четврток) ќе ce спроведе теристичка (од земја) дезинсекција против комарци и ...

Започна реконструкцијата на патот од „Зелен пазар“ до раскрсницата „Западен Колектор“ 

Градоначалникот на Општина Струга,  Г-дин Рамис Мерко,  заедно со директорот на ЈП Водовод и Канализација Г-дин Јетон Шаќири ги следеа градежните активности во просецот на  реконструкцијата на патот ...

Општина Струга од понеделник почнува со работа

После една недела пауза, поради случај со Ковид 19 , од понеделник Општина Струга започнува со работа со полно работно време. Во моментов се врши целосна дезинфекција на ...

Вработен во Општина Струга позитивен на КОВИД 19, Општината нема да работи до следниот понеделник

Вработен во Општина Струга е позитивен на КОВИД 19, Општина Струга нема да работи до следниот понеделник. „Во консултација со надлежните органи, ги замолуваме вработените во Општина Струга ...

Општина Струга со остра реакција после одлуката на Владата плажите да се вратат во првобитна состојба

На предлог на Министерството за транспорт и врски Владата на Република Северна Македонија на  63-та седница ја дополни Уредбата со законска сила за примена на Законот за градежно ...

Општина Струга: Во тек е категоризација на давателите на услуги за сместување , заинтересираните да поднесат барање

Поради состојбата со Ковид-19 вирусот во нашата земја, со цел надминување на кризната состојба и подршка на секторот туризам и угостителство, една од мерките на Владата на Република ...

Општина Струга бара укинување на полицискиот час и отварање на угостителските објекти

Kризниот штаб на Општина Струга денеска одржа состанок каде што се дискутираше за враќање на животот во нормала, олеснување на мерките односно отстранување на забраната за движење и ...

Стариот објект на ОУ „Браќа Миладиновци“ ќе биде новата локација на Општина Струга

Денеска започнаа градежните работи за реконструкција на стариот објект на основното училиште „Браќа Миладиновци” што наскоро ќе биде новата зграда на Општина Струга. „После преместувањето на учениците во ...

Општина Струга потпиша договор за изградба на филтер за пречистување на водата за пиење во Подгорци

Градоначалникот на Општина Струга, Г-дин Рамис Мерко потпиша договор за изградба на филтер за пречистување на водата за пиење во село Подгорци. „Оваа инвестиција на Општина Струга чини ...

Kризниот штаб при Општина Струга одржа состанок, ова се донесените заклучоци

Денес во просториите на Општина Струга, Општинскиот кризен штаб одржа состанок во врска со олеснувањето на мерките што се однесува до секторот за туризам, локалните бизниси, јавниот превоз ...
error: