ТОП Вести
Пензионери

Пензионери

Пензионерите -спортисти на прием кај претседателот на здружението Милорад Трпоски

Струшките пензионери –спортисти  учесници на 25-тите Републички спортски натпревари кои се одржаа во Велес, испишаа историја. Се натпреваруваа во четири дисциплини меѓу силната конкуренција на 32 здруженија на ...

Здружението на пензионери- Струга одбележа два значајни јубилеи

Здружението на пензионери од Струга,по повод одбележувањето на 20 –Септември,Денот на формирањето на струшкото здружение ( 1946 ),патронатот на здружението ,на 27 –ми септември го одбележа Денот на ...

Пензионерите од Вевчани се победници на Регионалните пензионерски спортски натпревари

Здружението на пензионери од општина Вевчани,на 25-те Регионални пензионерски спортски натпревари во повеќе дисциплини,кои се одржаа на 6 септември во Кичево,во организација на СЗПМ,а домаќин беше Здружението на ...

МТСП: Пензионерите со јулската пензија добиваат зголемени пензии за 1.2%, по основ на усогласување со порастот на трошоците  за живот

Пензионерите со јулската  пензија ќе добиваат поголема пензија по основ на усогласување на пензијата со порастот на трошоците за живот, кој во првото полугодие од 2021 година (период: ...

Пејачката група „Езерски бран“ од Струга учествуваше на Републичка ревија на песни, музика и игри за пензионери

Пејачката група „Езерски бран“ при Здружението на пензионери од Струга по пласирањето на регионалните средби што се одржаа во Струга, доби право да учествува на  11 –тата републичка ...

Струга беше домаќин на 19-тата Регионална ревија на песни, музика и игра за пензионери

Во прекрасниот амбиент на манастирскиот коплекс во Калишта,во хотелот „Бисер“ во Струга, на 7 јуни 2021 година се одржа 19 –тата Регионална ревија на песни, музика и игра ...

Едукативни предавања за заштита од Ковид 19 за пeнзионерите во Лабуништа

Извршниот одбор на ЗП-Лабуништа на иницијатива на претседателот на Здружението Лутви Ќазимоски, на два наврати одржа советодавни предавања пред две поголеми групи пензионери во просториите на Клубот почитувајќи ...

Група пензионери од Струга со свои средства поправија и бојадисаа дел од клупите во градот

По иницијатива на пензионерот дипл.инж. Трајче Пљушкоски се собраа една група на струшки пензионери и пред плажата на „Галеб“ презедoa акција со која беше извршена поправка на скрешените ...

ЗП Струга го организираше првиот интернет-турнир во шах за пензионери

Последните денови од месец јуни, Здружението на пензионери од Струга го организираше првиот интернет-турнир во шах. Првите луѓе на здружението, Милорад Трпоски-претседател и секретарот Изеир Мустафаи, кои беа ...

Струшките пензионери прославија Стара Нова година

По дваесет и петти пат oваа година, Активот на пензионерките при Здружението на пензионерите од Струга,на 13 јануари ја прослави Стара Нова година – Василица. Во струшкиот ресторан ...
error: