ТОП Вести
права

права

МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека се врши исплата на долунаведените права за месец декември 2019 година: Гарантиран детски додаток Детски додаток Посебен додаток за месец ...

Денеска е Светски ден на детето

Денеска се одбележува Светскиот ден на детето. Генералното собрание на Обединети нации во 1954 година го прогласи 20-ти ноември за Светски ден на детето.  Целта на одбележувањето е  ...

МТСП: Исплата на права од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска (5.2.2019 година) изврши исплатата на долунаведените права за месец  Јануари 2019 година. Права од социјална заштита: Социјална парична помош ...

МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека врши исплата на долунаведените права за месец декември  2018 година.  Права од социјална заштита: Социјална парична помош Паричен надоместок за ...

МТСП: Исплата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека врши исплата на долунаведените права за месец ноевмри  2018 година. Права од социјална заштита: Социјална парична помош Паричен надоместок за ...

МТВ ги обезбеди правата за пренесување на Светското Првенство во ракомет

На македонските гледачи нема да им биде ускратено правото да ги гледаат натпреварите од Светското првенство во Германија и Данска на ракометната репрезентација! По објавувањето на информацијата на ...

Симболика на 1-мај, борба за зачувување и унапредување на правата на работниците

1 мај се одбележува како меѓународен ден на трудот и е неработен ден за граѓаните на Република Македонија. На нашите простори, најчесто се одбележува со скара во природа, ...

Извршена исплата на права од социјална заштита

Министерството за труд и социјална политика ги информира граѓаните дека на 13 октомври 2017  година изврши исплата на сите права за месец септември, вклучувајќи ги и социјалната  парична ...

МТСП: Исплата на права од социјална заштита

  Министерството за труд и социјална политика информира дека на 1 септември 2017 година изврши исплатата на социјалната парична помош, паричниот надоместок за помош и нега од друго ...
error: