ТОП Вести
предавање

предавање

Предавање на тема „Стресот денес“ со Д-р Методи Чепреганов утре во Охрид

Утре од 12:55 часот во Прличевата одаја во Охрид во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ и Организацијата на жени од Битола ќе се одржи предавање на тема  ...

Струга го одбележа светскиот ден за борба против дијабетес

По повод денешниот 14-ти ноември, Светски ден на дијабетичарите, во просториите на Црвен крст Струга се одржа предавање за дијабет од страна на д-р Мира КостојчиноскаПотоа, од 11;00 ...

Со бесплатно мерење шеќер и предавање, во Струга ќе се одбележи Денот на дијабетичарите

На 14.11.2019 година по повод Светскиот ден на дијабетичарите, во просториите на Црвен крст Струга ќе се одржи предавање за дијабет од страна на д-р Мира Костојчиноска од ...

Учениците во Струга се запознаа со флората и фауната на екосистемот на Охридското Езеро

Во рамки на проектот “Мониторинг, заштита и одржливо користење на појасот трски на Охридско Езеро”, на 17 април 2019 год., И.О “Крсте Јон” во соработка со ” НУ.Музеј ...

Предавање во склоп на проектот „Визуелна педагогија“ денеска во Струга

Денеска со почеток во 18:30 часот, во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга ќе се одржи третото од серијата предавања во рамки на проектот „Визуелна педагогија“ инициран ...

Предавање за Визуелна педагогија утре во Струга

Во среда, на 12-ти декември 2018 година во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга ќе се одржи третото од серијата предавања во рамки на проектот „Визуелна педагогија“ ...

Над 120 стружани бесплатно измерија шеќер во крвта – активности по повод Денот на дијабетичари

По повод светскиот ден на дијабетичарите , денеска  во организација на Здружението на дијабетичари во соработка со Црвен крст Струга, предавање  одржа Д-р Мира Костоичиноска.  Предавањето имаше едукативна ...

Јане Петков (човекот амфибија) ќе одржи уникатно предавање во Охрид

Јане Петков-човекот амфибија кој на 24 јули 2018 година во Охридското езеро ќе се обиде да постави нов Гинисов рекорд со препливување на 3500 м. во вреќа и ...

Предавање на тема „Македонско сликарство-уметноста на Ванѓел Коџоман“ во Струга

Во рамки на програмата за одбележување на манифестациите 18-ти мај-„Меѓународен ден на музеите“ и 19 -ти мај-„Европска ноќ на музеите во Република Македонија“ ,беше одржана едукативна работилница-преку предавање ...

Бесплатно предавање за здрава исхрана денеска во Струга

Денеска со почеток од 14:00 часот во „Станица Оаза“ во  Струга, бесплатно  предавање за здрава исхрана ќе одржи Д-р Јадранка Бибан. Храната е силен лек, но само ако ...
error: