ТОП Вести
Проаква

Проаква

Водата во Струга е чиста и безбедна за пиење

Тимот на Центарот за Јавно Здравје  ги достави резултатите од земените примероци во деновите кога имаше заматување на водата за пиење во Струга. „Од резултатите произлегува дека водата ...

МЈП Проаква: Водата да се користи рационално, изворите се со низок капацитет

МЈП Проаква во овие невообичаено топли денови апелира до корисниците да ја користат водата најрационално и да не ги полеваат нивните бавчи со водата за пиење бидејќи поради ...

ЕВН и МЈП ПРОАКВА Струга го заменуваат Трансформаторот изгорен од гром-водоснабдувањето наскоро ќе се нормализира

ЕВН Македонија во соработка со екипите на МЈП Проаква Струга ги санираа големите дефекти што се случија синоќа и го заменија трансформаторот кој беше изгорен од громот. Пред ...

Гром удри во трансформаторот во Шум, Струга без вода

Гром удрил и предизвикал големо оштетување на трансформаторот на електричната енергија кај пумпите во село Шум. „Поради лошите временски услови со многу електрични празненња, еден гром удрил токму ...

МЈП Проаква во акција за откиравање граѓани кои злоупотребуваат вода за пиење

Денеска  во раните утрински часови продолжи акцијата предводена од Директорот Јетон Шаќири за откривање и спречување на злоупотреби на водата за пиење. „Само во едно населено место беа ...

Започна втората фаза од отрстранувањето на азбестните цевки на „Партизанска“

Продолжува втората фаза oд процесот  на отстранување на азбестните цевки покрај улица Партизанска каде што се работи со полн интензитет за овој дел да биде завршен пред почетокот ...

Матурантите од СОУ „Д-р. Ибрахим Темо“ се запознаа со работата на МЈП Проаква

Матурантите од СОУ Д-р. Ибрахим Темо ги посетија просториите на МЈП Проаква Струга и одржаа средба со директорот Јетон Шаќири. На оваа средба матурантите се запознаа со работата ...

Селата Заграчани, Велешта и Долна Белица денеска и утре без вода

МЈП „Проаква“- Струга ги известува жителите на селата Заграчани, Велешта и Долна Белица дека поради изведување на работи за санирање на голем дефект што се случил кај Горно ...

МЈП „Проаква“ со пораки и апели по повод Светскиот ден на водата

МЈП „Проаква“ Струга се вклучи во кампањата за одбележување на светскиот ден на водата. „Земајќи ја како референтна точка изреката на Обединетите Нации „Без вода нема стабилен развој“, ...

МЈП „Проаква“: Поради два големи дефекти има видливо намален притисок на водата за пиење

МЈП „Проаква“ Струга ги известува граѓаните на Струга дека поради двa големи дефекти кај главните пумпи што го снабдуваат градот и околните села, изминативе денови па и денес ...
error: