ТОП Вести
проект

проект

Ги запознаваме ретките болести: 29 дена во февруари со 29 ретки дијагнози

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Oсновните училишта „Орхан Џемаили” и „Јосип Броз Тито” дел од проекот за Меѓуетничка интеграција и Граѓански активизам

Учениците од OOУ „Јосип Броз Тито”  во соработка со учениците од партнер училиштето ООУ “Орхан Џемаили” с.Татеши, учествуваа на ликовната работилница “Изработка на новогодишни честитки” како дел од ...

На стадионот „Билјанини извори“ ќе се гради трибина вредна милион евра

Општина Охрид и Фудбалската федерација на Македонија, наредниов период започнуваат  со реализација на крупен проект,  изградба  на нова спортска  трибина  на стадионот  „Билјанини извори“ во  Охрид. Проектот  е ...

Утре во Струга прв дел од проектот „Гледајќи го вчерашниот свет денес: Фотомонтажата и антифашизмот“

Утре во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга ќе се одржи првиот дел од проектот „Гледајќи го вчерашниот свет денес: Фотомонтажата и антифашизмот“ инициран и реализиран од ...

На барање на граѓаните, Струга ќе добие детско игралиште

На четвртата сесија на форумите на заедницата, која се одржа вчера, граѓаните гласаа за проект кој сметаа дека треба да се реалзириа од страна на Општина Струга. Предложени ...

Четврта форумска сесија на заедницата утре во Струга

Општина Струга ги поканува сите заинтересирани граѓани на четвртата форумска сесија, која ќе се одржи на 14.11.2019 (четврток) со почеток во 10:20 часот во ресторант Аполонија. Форумската сесија ...

Во Охрид поставени сензори за следење на еколошки параметри

Одделението за заштита и влијание врз животната средина при општина Охрид која како пилот општина согласно проектните активности на ЕУ INTERREG Balkanmed Проектот AIRTHINGS „Ефикасно користење на новите ...

Дебата на тема Македонските медиуми – лудило во системот или систем во лудилото? во петок во Струга

Во рамките на проектот „Медиумот е порака“ во петок (18-ти октомври)  во Струга ќе се одржи дебата на тема Македонските медиуми – лудило во системот или систем во лудилото?  ...

Денеска во Охрид ќе биде промовиран проектот Ефикасно користење на новите технологии за чист атмосферски воздух – AIRTHINGS“

Денеска во Охрид ќе се одржи „Европски ден на соработка“ односно официјално ќе биде промовиран проектот „Ефикасно користење на новите технологии за чист атмосферски воздух – AIRTHINGS“, кој е ...

Преку проектот „Квалитетно здравство“ болницата „Свети Еразмо“ и здружението „Мозочен удар“ ќе добијат нова апаратура

Од неодамна во Охрид започна реализацијата на проектот „Подобрување на квалитетот и пристапноста на здравствената заштита и социјалните услуги во пограничните региони“ – Квалитетно здравство , како дел ...
error: