ТОП Вести
работници

работници

Надоместок на плата на работниците, за време на принуден одмор и отсуство од работа поради виша сила

Во врска со интересот на јавноста за надоместоците на работниците на плата, министерството за труд и социјална политика информира дека Законот за работните односи со членот 112 ги ...

Маркет во Охрид има потреба од работници, пријавете се

Маркет за прехрана во Охрид има потреба од работници, а нуди одлична плата. Сите заинтересирани кандидати да се обратат на телефонскиот број 078 863 200. Strugaonline ...

Пред да се вратат во Кина, 14-дневен карантин за работниците од „Синохидро“ кои работат во Македонија

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, утрово оствари средба со амбасадорот на Народна Република Кина, Н.Е Џанг Ѕуо, на која разговараа за состојбата со коронавирусот во Кина ...

Потребни се работници за чистење снег во планински центри во Италија

Компанија бара работници за чистење снег во планински центри во Италија, потребни се повеќе работници. Платата ќе изнесува од 900 до 1400 евра во зависност од големината на ...

Работници со ниски примања и годинава ќе одат на одмор во Струга, Охрид и други туристички места

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција го најави стартот на мерката – организиран одмор на работници со ниски приходи чии месечни примања во семејството не го ...

1-ви мај Меѓународен ден на трудот

Mеѓународен празник кој се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на работниците. Се одбележува на 1 мај во знак на почит кон жртвите на штрајкот што ...

Конфекција „ГО-РА ТЕКС“ има потреба од работници – пријавете се!

Koнфекција ГО-РА ТЕКС има потреба од работници со или без работно искусктво. Сите заинтересирани кандидати повеќе информации можат да добијат на телефон 070 249 756. Strugaonline ...

Владата ќе ја засилува спиралата на раст на платите за работниците во Република Македонија

Во рамки на седницата на Економско социјалниот совет вчера во Владата на Република Македонија се одржа заедничка прес конференција на којашто се обратија Претседателот на Владата на Република ...

Симболика на 1-мај, борба за зачувување и унапредување на правата на работниците

1 мај се одбележува како меѓународен ден на трудот и е неработен ден за граѓаните на Република Македонија. На нашите простори, најчесто се одбележува со скара во природа, ...

Работниците со ниски примања можат да аплицираат за користење на годишен одмор

Работниците со ниски примања веќе можат да аплицираат за мерката за користење на годишен одмор, во рамки на Програмата за поддршка на домашен туризам за работници со ниски ...
error: