ТОП Вести
регата

регата

EK Снегар-Струга освои седум медали на регата во Охрид

ЕК Снегар -Струга учествуваше на критериската регата во Охрид ,,Заедно за иднината на езерото”. Струшките едриличари освоија четири златни, два сребрени и еден бронзен медал. Класа оптимист генерален пласман ...

Веслачки клуб ,,Црн Дрим“ од Струга со одлични резултати на Меѓународната регата во Пловдив

На меѓународната веслачка регата која изминатиов викенд се одржа во Пловдив , Бугарија учествуваше и веслачкиот клуб Црн Дрим од Струга. Mладите струшки веслачи во силна конкуренција  постигнаа ...

ЕК Снегар -Струга освои шест медали на Интернационалната регата во Охрид

ЕК Снегар -Струга  учествуваше на Интернационалната регата во Охрид. Струшките едриличари постигнаа одлични резултати и дома се вратија со шест медали. Класа оптимист генерален плассман девојки Андреа Кавај второ ...

Во Охрид се одржа критериска регата „Заeдно за иднината на езерото“, ЕК ,,Снегар“ постигна одлични резултати

На 20-ти август  се одржа критериска регата „Заeдно за иднината на езерото“ во класите ,,Оптимист“ , Ласер 4.7“ и класата ,,470.“ Поздравен говор оддржа Г-дин Коста Ивановски, претставник ...

Успешен настап на Веслачкиот клуб „Црн Дрим“ на регатата во Србија

Веслачкиот клуб „Црн Дрим“ од Струга во периодот од 22-25 август имаше успешен настап на меѓународната веслачка регата во Палич, Србија со девет веслачи. Веслачите ги постигнаа следните ...

Со отворена регата В.К „Црн Дрим“-Струга слави 85 години постоење

По повод 85 години постоење,  Веслачкиот клуб „Црн Дрим” Струга организира отворена регата на Ергометар.  Овај настан ќе се одржи на 08.12.2018год. (сабота) во просториите на Вескачкиот клуб ...

Викендов се одржа регатата „Struga Open 2018“ по повод 85 години постоење на ВК Црн Дрим од Струга

Изминатиов викенд се одржа  струшката регата „Struga Open 2018“ како и прослава по повод 85 години постоење на веслачкиот клуб „Црн Дрим“ од Струга. На регатата учествуваа пет ...

Веслачки Клуб „Црн Дрим” – Струга ќе учествува на две две меѓународни регати во Бугарија

Веслачки Клуб „Црн Дрим” – Струга од 31.05.2018год. – 04.06.2018год. Ќе биде учесник на две меѓународни регати во Пловдив (Бугарија). Предводени од тренерот Марио Јованоски на овие регати ...

Веслачите од „Црн Дрим“ -Струга се вратија со медали од регатата во Пловдив

Клубовите „Југ“ од Охрид и „Црн Дрим“ од Струга учествуваа на меѓународната веслачка регата „Пловдив 2017“ во соседна Бугарија. Македонските веслачи натпреварувањето го завршија со три освоени медали, ...
error: