ТОП Вести
реконструкција

реконструкција

Започна реконструкцијата на патот од „Зелен пазар“ до раскрсницата „Западен Колектор“ 

Градоначалникот на Општина Струга,  Г-дин Рамис Мерко,  заедно со директорот на ЈП Водовод и Канализација Г-дин Јетон Шаќири ги следеа градежните активности во просецот на  реконструкцијата на патот ...

Учениците од ООУ ,,Јосип Броз Тито” од септември ќе учат во комплетно реновирано училиште

Со средства од Министерството за образование и наука, заврши реновирањето во внатрешниот дел од ОOУ ,,Јоспи Броз Тито” во Струга. Деновиве започна реконструкција на фасадата, а потоа ќе ...

Подгорци доби реконструиран регионален пат

Градоначалникот на Општина Струга , Г-дин Рамис Мерко денеска одблиску ги следеше активностите на главниот пат во с. Подгорци каде успешно заврши асфалтирањето на еден од најважните патишта ...

Започна реконструкцијата на Мостот на поезијата во Струга

Почнаа градежните aктивности за реконструкција на најпознатиот мост во Струга, „Мостот на поезијата“ каде секоја година се одржуваат Струшките вечери на поезијата, од каде произлегува и името на ...

После триесет години , се реконструира кровот на Домот на културата во Струга

Националната установа Центар за култура „Браќа Миладиновци“-Струга од денеска започнува со реконструкција на дел од кровот на објектот. „За набавката се обезбедени средства со договор за учество во ...

Започна првата фаза од реконструкцијата на базенот во Струга

Денеска во Струга беше направен вовед во градба за реконструкција на пливачкиот базен , која беше ветена во владината програма на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија. Проектот е претставен ...

Започна реконструкцијата на  детската градинката „ 8-ми Март”

Во текот на мината недела започнаа градежните активности  за реконструкцијата на градинката „8-ми Март“. Според проектот предвидена е надворешна реконструкција на објектот и тоа: замена и изолација на ...

Реконструкцијата на старото градско јадро во Струга во финална фаза

Градежните активности  за реконструкција на улицата „Гоце Делчев” во старото градско јадро веќе се при крај.-иформираат од Општина Струга. Покрај поплочувањето на патот со природни камења,  старите азбестни ...

Започна реконструкцијата на улица „Пролетерски Бригади“, а влезот во Струга ќе добие две нови сообраќајни ленти

Реконструкција и проширување на улица „Пролетерски Бригади” -Почнувајќи од денес на улица „Пролетерски Бригади” ќе се одвивата градежни работи, односно ќе се работи на реконструкција и проширување на ...

Ќе се реконструира улицата „Гоце Делчев“ во Струга

Почнувајќи од денес, во старото градско јадро ќе почнат градежните работи за реконструкција на улицата “Гоце Делчев”. Паралалелно со поплочувањето на патот со природни камења, ќе се заменат ...
error: