ТОП Вести
решенија

решенија

450 граѓани одбиле да примат решение за изолација, нивните имиња ќе бидат јавно објавени

Денеска или најдоцна утре јавно ќе бидат објавени имињата на луѓето кои не сакаат да ги примат решенијата за самоизолација, а станува збор за 450 такви решенија.-соопшти денеска ...

16 нови лица со решение за изолација , 9 од нив во Струга

– Изминатово деноноќие, во периодот од 07:00 часот на 28-ми до 07:00 часот на 29-ти март 2020 година, седум лица не ја почитувале забраната за движење за време ...

Општина Струга: После прием на решенијата за уплата на данок на имот и комунална такса граѓаните да се обратат во Општината

Општина Струга ги известува и апелира до граѓаните, за после прием на решенијата за уплата на данок на имот и комунална такса-фирмарина, да се обратат во просториите на ...

Во Општина Струга се одржа четвртата средба  на Општинскиот совет за безбедност и сигурност на патиштата

Денесka во просториите на Општина Струга се оддржа четвртата средба  на Општинскиот совет за безбедност и сигурност на патиштата. Средбата се одвиваше по следниот дневен ред: 1) Реализација ...

Учествувајте во изборот на лого за овогодинешниот ракометен турнир „Струга 2018“

Течат подготовките за еден од најстарите турнири на Балканот, тоа секако е Меѓународниот турнир „Струга“  кој годинава ќе се одржи во период од 15-ти до 19-ти август.  РК ...

Од Октомври 2017 – УЈП нема да доставува Решенија за радиодифузна такса

 Согласно Законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со кој се укинува радиодифузната такса, од УЈП информираат  дека со доставата на Решенијата за месец ...

Граѓанска иницијатива „Доста“: Не престануваме и ќе вршиме постојан притисок за решавање на проблемот со дивата струшка депонија

Последното спалување на Струшката дива депонија предизвика остри реакции од страна на граѓаните на Струга, а со соопштение за идните активности и барања излезе и Граѓанската иницијатива „Доста“. ...

Глигорие Ќатоски: Оптимист сум дека проблемот со депонијата во Струга ќе се реши

После празничниот викенд, кога беше запалена депонијата во Струга, и градот и околните села беа обвиени со облаци од чад беше формирана граѓанската иницијатива „Доста“. Целта на оваа ...
error: