ТОП Вести
ретки болести

ретки болести

Во сабота во Охрид централен настан по повод Светскиот ден на ретки болести

Во сабота 29.02.2020 со почеток во 12:00 часот на градскиот плоштад во Охрид  ќе се одржи централниот настан за одбележување на Светскиот ден на ретки болести. Охрид и ...

Ги запознаваме ретките болести: Старгардова болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Ги запознаваме ретките болести: Батенова болест

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Ги запознаваме ретките болести: Хронична миелоидна леукемија

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Ги запознаваме ретките болести: Прогресивна осифирачка фибродисплазија

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Ги запознаваме ретките болести:  Полицитемија Рубра Вера

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Ги запознаваме ретките болести: Примарна миелофиброза  

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Гордана Лолеска: За лицата со ретки болести има надеж, медицината оди напред

Во денешното издание на емисијата Play cafe што се емитува на Play radio гостуваше Гордана Лолеска, активист за правата и будење на свеста за сите проблеми со кои ...

Ги запознаваме ретките болести: Идиопатска тромбоцитопенична пурпура

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ...

Во Охрид ќе биде одбележан денот посветен на лицата со ретки болести

На 29-ти февруари на градскиот плоштад во Охрид ќе биде одбележан Светскиот ден посветен на лицата со ретки болести. „Една наша обоена дланка е поддршка за пациентите со ...
error: