ТОП Вести
санација

санација

ЈП Водовод и канализација-Струга: Дефектот кај поштата ќе биде саниран во текот на денешниот ден

-Поради дефект што настанал наспроти поштата,  екипи на ЈП Водовод и канализација-Струга работат на терен од 10:00 часот утрово.-информираат од претпријатието. „Предвидувавме дека санацијата ќе биде многу побрза ...

Општина Струга започна со санација на колекторскиот систем

Општина Струга заедно со jавните pретпријатија „Колекторски систем“ и „Водовод и канализација- Струга“ вчера започна со целосна санација на колекторската пумпна станица бр.3  чија главна функција е примање ...

Започнува комплетна санација на колекторскиот систем во охридско-струшкиот регион

После неполна година подготовки и барање најдобри решенија и финансиски средства за реализација, објавуваме дека започнуваат работите на санација на колекторскиот систем во охридско-струшкиот регион за прочистување од ...

ОУ „Јонче Крежески“ од први септември во ново руво и со санирана водоводна мрежа

Основото училиште „Јонче Крежески“ во Мислешево до први септемрви ќе стане убаво и безбедно место за сите ученици, а најмногу за првачињата кои за прв пат ќе седнат ...

Премиерот Заев: Следува комплетна санација на колекторскиот систем

На трибината посветена на економските политики и перспективи „Силна економија – шанса за сите“, којашто се одржува во Охрид, премиерот Заев зборуваше за плановите и проектите од интерес ...

За два месеци ќе бидат изработени проектите за санација на чаршиите во Охрид и Струга

Пет милиони денари од државниот буџет се издвоени за изработка на проектни решенија за конзервација, санација и адаптација на чаршиите во Охрид, Струга, Скопје и Битола. – Проектната ...

Конкретни чекори за решавање на проблемот со депонијата – протестите вродија со плод

После вчерашниот, досега најмасовен протест на стружани поради горењето на струшката дива депонија,  со камиони булдожери,  и друга механизација  започна санацијата на дивата депонија која непрестано гореше уште ...

(ФОТО): Струга се подготвува за туристичката сезона

Струга секоја година се почесто е избор на многу туристи од различни земји кои во нашиот град доаѓаат да уживаат во убавините кои овде ги создала природата, но ...
error: