ТОП Вести
семинар

семинар

Џудо клубот „Дрим“ од Струга е домаќин на вториот семинар за лиценцирање на џудо тренери и џудо судии

Џудо клубот „Дрим“ од Струга денеска е домаќин на вториот семинар за лиценцирање на џудо тренери и џудо судии. На семинарот учествуваат и млади, нови тренери кои што ...

Џудо клубот „Дрим“ ги унапредува своите знаења со помош на светски познати експерти

Помошникот тренер во Џудо Клуб “ДРИМ“ Струга, Андреј Чакаровски учествуваше на семинар за тренери наменет за техничко усовршување за работа со деца од 8 до 12 годишна возраст, ...

Концерт на учесниците на семинарот по соло пеење „Соната“ во Струга

Во НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга од 04.07 до 11.07.2019 се одржува семинар по соло пеење во организација на музичкото студио „СОНАТА“, а под раководство ...

Семинар за унапредување на работата на даночните службеници денеска во Струга

Денеска во Струга, со цел унапредување на работата на даночните службеници, во организација на Генералниот Даночен инспекторат се одржува семинар посветен на Законот за општа управна постапка, на ...

Концерт на учесниците на семинарот по соло пеење во Струга

Во фоајето на НУЦК „Браќа Миладиновци“ – Струга, среда (11.07.2017), со почеток во 21 часот, ќе се одржи концертот на учесниците на семинарот по соло пеење во организација ...

Семинар за тренери во јуни во Охрид

На 16 и 17 јуни во Охрид ќе се одржи семинар на кој тренерите ќе имаат можност да ги обноват лиценците за следната сезона. „Овој семинар ќе биде ...

Џудо федерацијата во Струга одржа семинар за тренери и судии – „Струга 2018“

На ден 17.02.2018 година во Струга, во организација на Џудо Федерација на Македонија и техничка организација на Џудо Клуб “Дрим” Струга успешно се оддржа стручниот семинар за судии ...

50-то издание на Меѓународен семинар за македонски јазик, литература и култура во Охрид

50-то јубилејно издание на Меѓународен семинар за македонски јазик, литература и култура и 44-та Меѓународна научна конференција ќе се одржат во Охрид и ќе траат од 17-ти  јуни ...

Јога Друштво – Струга: Вежбањето јога е уметност која шири љубов и ги негува душата и телото

За сите бенефити кои човекот ги има од вежбањето јога и во физичка и психичка смисла разговаравме со професорот по јога Ванчо Тасески кој воедно е и основач ...

Семинарот „Програма на среќата“ ќе се одржи и во Струга

Во организација на  невладината фондација „Art of living“, после одржаниот јогатон во Скопје, семинарот „Програма на среќа“ ќе се одржи и во Струга, Штип и Битола. Од 15 ...
error: