ТОП Вести
Зимска Опрема

Зимска Опрема

Oд утре (15-ти ноември) почнува обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата

Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Согласно тоа, Републичкиот совет за ...

AМСМ: На „Стража“ задолжителна е употреба на зимска опрема (синџири) за сите моторни возила

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози на места со остатоци од кашест снег по коловозите. – Препорачуваме намалена брзина на движење и исклучително внимателно управување ...

Од утре започнува законската обврска за задолжително носење зимска опрема

На 15 ноември 2018 година (четврток), започнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март 2019 година. Републичкиот совет ...

Oд утре важи обврската за задолжитлно носење на зимска опрема

Среда, 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за ...

За немање зимска опрема казна од 45 евра

Доколку не се почитуваат правилата за користење и носење зимска опрема во возилата, кои се предвидени во Законот за безбедност на патниот сообраќај, на секој возач што постапува ...
error: