Дводневна работилница на тема „Периферни васкуларни интервенции“ во Охрид

- Здравје, Локални
557

ЈЗУ Завод за превенција, лекување и рехабилитација на Кардиоваскуларни заболувања-Охрид   во соработка со Универзитетска Клиника за кардиологија- Скопје организираат дводневна работилница под наслов „Периферни васкуларни интервенции“ која ќе се одржи на ден 13-14 Јуни 2018г во просториите на Заводот.

На работилницата ќе се прикажуваат случаи во живо од нашата катетеризациона лабораторија, а главен оператор и одговорен едукатор ќе биде д-р Ралф Лангхоф од Берлин, Германија.

Извор: Strugaonline

фото: aрхива

Facebook Коментари