Џудистите од Струга со нови медали и признанија на меѓународен натпревар

- Локални, Спорт
254

Членовите на Џудо клубот „Дрим“ од Струга, пред два дена учествуваа на Меѓународен џудо натпревар во Прилеп. Џудо клубот имаше осум претставници, а петмина од нив се закитија со медали.

Анамарија Стојмиловска 28kg – второ место

Марио Нелоски 42kg- второ место

Стефан Попоски 55kg – трето место

Христијан Глигороски-73 kg – прво место

Андреј Чакаровски 90 kg- второ место

Од клубот информираат дека одлични борби покажаа и Берин Шабоски, Герасим Кумбароски и Слободан Кутаноски.

Strugaonline

 

 

Facebook Коментари