Џудистот Андреј Чакароски од Струга влезе во категоријата спортист – спортска надеж

- Локални, Спорт
221

Агенцијата за млади и спорт го достави  до ЏФРСМ решението со кое 10 џудисти, нејзини членови,  влегуваат во категоријата спортист – спортска надеж.

Помеѓу нив е и џудистот Андреј Чакароски од Струга кој што е дел од ЏК ,,Дрим“.

Согласно решението, спортистите потпишуваат договор за регулирање на правата и обврските што произлегуваат од него.

За доделената спортска категорија џудистите ќе бидат ослободени од плаќање данок на доход.

Strugaonline

Facebook Коментари