Џудистот Доријан Петкоски од Струга освои златен медал на Меѓународниот натпревар во Србија

- Локални, Спорт
236

На 10-ти ма,ј Џудо клубот „Дрим“ од Струга учествуваше на Меѓународниот натпревар во Вршац, Србија во конкуренција од  триста натпреварувачи  од четринаесет држави.

Доријан Петкоски го освои првото место  во категорија до – 22 килограми.

Одлични борби имаа и Васили Томаноски, Петар Дуноски, Елин Селими, Герасим Кумбароски и Давид Танаскоски но за жал не успеаа да се закитат со медал.

Strugaonline

фото: Џудо клуб „Дрим“

Facebook Коментари