Џудо клубот ,,Дрим“ од Струга освои седум медали на натпревари во Скопје и Тиват

- Локални, Спорт
227
Низата фантастични резултати на Џудо клубот ,,Дрим“ од Струга продолжува. И овој викенд струшките џудисти учествуваа на два натпревари и освоија седум медали.
На Миоки Опен во Скопје џудо клубот ,,Дрим“ освои пет медали, а на Тиват купот два медали.
На Купот во Тиват  беа постигнати следниве резултати:
 Лука Трца – трето место
 Блини Нуши- трето место.
 На Миоки Опен беа постигнати следниве резултати:
Амар Бајрамоски -второ место
Божидар Јуловски -второ место
Давид Спироски -трето место
Мишела Јаулевска -трето место
Матеј Балоски -трето место.
Strugaonline

Facebook Коментари