Ф.К Караорман со низа засилувања ќе се бори за влез во Втора лига

- Локални, Спорт
225

Струшкиот фудбалски клуб ,,Караорман’ ја започнува новата сезона со својата амбиција- да влезе во Втора лига.

Оваа цел ќе ја остваруваат со истиот тим на играчи (со исклучокна двајца фудбалери), но и со дури девет засилувања кои се очекува да допринесат кон нови успеси на клубот со јасни амбиции.

Дресот на Караорман оваа сезона ќе го облечат и Стефан Петрушески од Охрид, Димче Волчески од Влазними, Томче Речкоски од Волино и Белчија Ѓетали од Октиси.

За Караорман ќе играат и четворица фудбалери од младинскиот состав на Трим Лум и тоa: Мухамед Шаќири, Филип Вранишкоски, Кристијан Цацаноски, Христијан Будимоски и Предраг Чакарески.

Facebook Коментари