(ФОТО) Во Струга се одржа десеттиот детски мултиетнички фестивал

- Забава, Локални
291

Позитивна атмосфера, песни , игри и дружење го одбележаа десеттото издание на Мултиетничкиот детски фестивал што вчера се одржа во Струга.

Свои настапи имаа: студиото за модерен балет „БАХ“ од Струга, КУД Илинден“ од Струга, „Rrezet e Struges,“ културно уметничкото здружение „Валц“, а имаше и соло изведувачи

Организатор на фестивалот  беше Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ од Струга,  финансиски  подржан од Министерството за култура на Република Македонија.

Мултиетничкиот фестивал за деца негува традиција од една деценија градејќи позитивни вредности за младите во нашиот град.

Strugaonline

Фото: ЦК „Браќа Миладиновци“

Facebook Коментари