Кајакарскиот клуб ,,Дрим“ oд Струга е победник во екипен пласман на државното првенство во Дебар

- Локални, Спорт
314

На 13-ти септември во Дебар, на дебарско езеро, под покровителство на Кајакарската федерација на Македонија и техничкиот организатор  ККК Радика-Дебар се одржа државното првенство во кајак на мирни води. Во екипен пласман, Кајакарскиот клуб ,,Дрим“ oд Струга го освои првото место.

Најзабележителни резултати на индивидуално ниво постигнаа

Алексеј Чакарески к1 500m прво место во категорија пионери

к2 500м пионери, второ место  Алексеј Чакарески и Филип Калајџиески

к1 500 метри кадети, прво место освои Алексеј Чакарески

к1 500 метри јуниори, трето место освои Марко Ложанкоски

к2 500 метри јуниори прво место Марко Ложанкоски и Аndres Read

К2 500 метри, категорија сениоери, Роберт Радосавлевиќ и Клаудио Атанасовски трето место

к1 500 метри во категорија сениори прво место освои Константни Дејкоски

к2 500 м сениори, прво место  Константин Дејкоски, Никола Џутески

к2 500 метри пионери, трето место  Петар Чавкоски, Јован Циркоски

Strugaonline

 

 

Facebook Коментари