Мими Стојаноска: На 22 мај со ,,Трка на поезијата“ Струга ќе биде центар на спортските случувања

На 22 мај во Струга ќе се одржи второто издание на спортската манифестација „Трка на поезијата“, за разлика од минатата година, кога имаше повеќе ограничувања поради пандемијата, годинава ќе има многу повеќе учесници, освен двете трки на 10 и 5 км, ќе се одржи и детската трка, а секако е запазен и делот со поезијата како главно обележје на нашиот град, па има и поетски конкурс. Сите детали ги дознавме од Мими Стојаноска, претставник на тимот кој ја организира оваа манифестација во Струга.

Разговорот можете да го проследите на следниов ЛИНК:

Извор: Play radio

Facebook Коментари