МЈП „Проаква“: Разумно да се користи водата за пиење

- Локални
308


МЈП „Проаква“ – Струга информира  дека поради долгиот период без поголеми врнежи од дожд нивото на водата во  изворите е значително намалено.
„Поради ова апелираме до сите жители на Општина Струга разумно да ја користат водата за пиење и да се придржуваат до правилата за штедење на водата за пиење за што полесно да ја надминеме оваа ситуација.“ – апелираат од претпријатието.

Strugaonline

Facebook Коментари