Младинска размена во Струга на тема „What they don’t say us“

- Локални
617

Во периодот од 15 до 20 јули 2017 во Солферино , Струга се одржува младинска размена на тема Медиуми „What they don’t say us“.
35 учесници од 5 држави ( Македонија, Латвија, Естонија , Турција и Бугарија) ќе дискутираат и работат на темата извесвувањето на медиумите, информации кои ги пласираат, како тие влијаат врз мислењето на младите, колку младите ги следат истите и им веруваат. Учеството на оваа размена е одлична можност да се слушне мислењето на младите за влијанието на медиумите во модерното време и да се добие целосна слика за состојбата на медиумите во споменатите земји.

Извор: Strugaonline

Facebook Коментари