На 19-ти јуни ќе се одржи седмото издание на STRUGA OPEN 2022 , најдобрите џудисти доаѓаат во Струга

На 19-ти јуни во Спортски центар ,,Тими“ во Струга ќе се одржи седмото издание на Интернационалниот џудо турнир STRUGA OPEN 2022 година. Џудо турнир кој на едно место ги собира најдобрите џудо клубови од повеќе земји, а традицијата ќе продолжи по пауза од две години поради ковид пандемијата. Организатор на Struga Open e Џудо клубот ,,ДРИМ“ од Струга, а во студиото на Плеј радио гостуваше спортскиот директор и главен тренер на овој клуб, Ѓорги Стојанов. Со Стојанов разговаравме за организацијата на овој интернационален турнир и за константните успеси на џудо клубот ,,ДРИМ“ од Струга.

Разговорот можете да го проследите на следниов линк

Facebook Коментари