На 24-ти јуни ќе се одржи ,,Струга Опен 2023“ – Интернационален џудо натпревар и инклузивно џудо

- Локални, Спорт
607

Во организација на џудо клубот „Дрим“ од Струга и „Порака Нова“ – Струга,  на 24-ти јуни  ќе се одржи Интернационален Џудо натпревар ,,Struga Open 2023.“

– Во рамките на натпреварот ревијално ќе се натпреваруваат и лица со интелектуална попреченост како дел од проектот Judo4All. На настанот очекуваме повеќе од 600 гости, џудисти, тренери од повеќе држави од регионот и Европа, информираат организаторите.

Натпреварот ќе се одржи во Спортскиот центар „Тими“,  со почеток во 10:00 часот.

Strugaonline

Facebook Коментари