НУ Музеј д-р Никола Незлобински и „Порака Нова“ со изложба го одбележуваат Меѓународниот ден на музеите

- Локални
218

Биолошкото одделение при НУ Музеј д-р Никола Незлобински – Струга организира изложба со хербариумски примероци подготвени со децата од „Порака Нова“ со која воедно ќе биде одбележан и Меѓународниот ден на музеите -18-ти мај. Изложбата ќе се одржи во Природно – научниот музеј на 17 мај 2018 г. (четврток) со почеток во 11.00 часот. На изложбата ќе бидат изложени хербариумски примероци од различни растенија кои ги подготвија децата од Порака Нова.

Strugaonline

Facebook Коментари