Oдлична атмосфера на единаесеттиот Мултиетнички фестивал во Струга

- Забава, Локални
166

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ (ЛЕТНА СЦЕНА), денеска традиционално по единаесетти пат се одржа  Мултиетничкиот детски фестивал.

Оваа година, во пријатна атмосфера публиката ја забавуваа студиото за модерен танц БАХ од Струга, КУД ИЛИНДЕН од Струга, Rrezet e Struges, студиото Vals, и други.

Организатор на фестивалот е Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ од Струга, а финансиски е подржан од Министерството за култура на Република Северна Македонија.

Овој фестивал со долга традиција има за цел да ја негува и претставува културата и уметноста на различни етникуми и да гради позитивни вредности.

Strugaonline

 

Facebook Коментари