По повод Европската недела на спортот се одржаа училишни спортско-рекреативни активности во Струга

- Локални, Спорт
85
По повод Европската недела на спортот, организиран од страна на Агенција за млади и спорт и Општина Струга, во спортската сала при ОOУ,,Браќа Миладиновци” се одржаа спортско – рекреативни активности со ученици од двете основни училишта,,Јосип Броз Тито” и “Браќа Миладиновци”.
,,Целта на овој вид на активности е да се поттикнат младите да бидат поактивни уште во порана возраст, зближување од различни заедници, негувањето врски помеѓу различните организации и заедници, водење на здрав и активен живот.,,-велат од Општина Струга.

Facebook Коментари